Sök

Handikappvänligt

Kvinna i rullstol

I alla våra bostadsområden finns hus eller husgrupper med bred tillgänglighet för dig som har någon form av funktionsnedsättning. Här kan du se vilka hus som är särskilt anpassade för rullstolsbundna. Dessa hus har exempelvis hiss och bredare dörröppningar.

Herrhagen

Stagnellsgatan 13–15, Strandvägen 26–28

De högst belägna lägenheterna ligger sju våningar över Strandvägen. Husen är rullstolsanpassade och hiss finns. Balkongerna är rymliga och inglasade. Entréerna är utrustade med porttelefon.

Herrhagsgatan 40–42

Detta hus ligger mitt på Herrhagen och har en liten innergård. Husen som är uppförda i 5–6 våningar är rullstolsanpassade och hiss finns. Balkonger finns till nästan alla lägenheter. I entrén finns porttelefon.

Kronoparken

Frödingshöjd 6–38

Husen på Frödingshöjd 6–38 är rullstolsanpassade. Dessa hus har dessutom inglasade balkonger.

Norrstrand

Hantverkaregatan 4–10, Hantverkaregatan 1–3

Denna husgrupp består av fyra hus som ligger naturskönt nära Sundstatjärn och centrum. Husen som är uppförda i två våningar är rullstolsanpassade i plan ett. Hiss saknas. Boendet ingår i KBAB:s trygghetsboende på Hagaborg.

Rud

Rudsgårdsvägen 4a

Detta sexvåningshus ligger bredvid ett servicehus i en lugn naturnära miljö avskilt från trafik. Huset är ett äldreboende som är rullstolsanpassat och där hiss finns. Till samtliga lägenheter finns rymliga balkonger. Endast du som fyllt 65 år kan få en lägenhet.

Viken

Rosenbadsgatan 2

Här finns ett äldreboende som är rullstolsanpassat och där hiss finns. Endast du som har fyllt 65 år kan få en lägenhet. Huset ligger i förbindelse med Rosenbads Resurscentrum. Till samtliga lägenheter finns rymliga balkonger. Boendet ingår i KBAB:s trygghetsboende i Viken.

Hur söker jag?

Lägenheterna söker du som vilken annan lägenhet som helst. Registrera dig på Mina sidor och gör en intresseanmälan på lediga lägenheter i seniorboenden när de läggs ut på hemsidan. Kontakta gärna Bobutiken om du har frågor eller vill ha hjälp.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post

Källtext