Sök

Tre sätt att renovera

Par väljer färg

Förutom att låta KBAB göra jobbet har du även möjlighet att sköta renoveringen på egen hand. Antingen genom att anlita en egen hantverkare eller att ta hand om arbetet själv.

1. Låt KBAB göra jobbet

Välj någon av KBAB:s leverantörer och hantverkare så är du säker på att material och arbetsmetoder följer våra krav när det gäller miljö och kvalitet. Vi tar ansvar för att allt blir rätt. Skulle du ändå inte bli nöjd tar vi hand om problemet. Avtalen är dessutom förmånliga med bra rabatter och du kan slå ut kostnaden på hyran i fem eller åtta år. Kostnaden följer lägenheten, inte dig som hyresgäst.

2. Köp material själv och anlita en hantverkare

Om du vill kan du köpa tapeter, färg och annat material själv och ­anlita en egen hantverkare. Anlita gärna en hantverkare som du ­känner eller som vänner och bekanta rekommenderar så att du vet att du får ett bra resultat.

Ifall du vill ha annat material än det som ingår i KBAB:s standard­­sor­timent är det dock viktigt att du först stämmer av det med din bovärd. Annars riskerar du att få återställa lägenheten när du flyttar.

3. Köp material och gör jobbet själv

Är du duktig kan du förstås göra jobbet själv. Men rådgör gärna med din bovärd kring materialval och utförande innan du påbörjar arbetet.

Det är viktigt att jobbet utförs på ett fackmässigt sätt. Annars riskerar du att få återställa lägenheten när du flyttar. Läs mer nedan.

verktygsbalte.png

Så jobbar du fackmannamässigt

  • Ta reda på hur du bäst utför jobbet och vilka material som är lämpligast. Fråga en professionell färghandel eller din bovärd.
  • Använd bra verktyg och hjälpmedel, fråga i färghandeln.
  • Var noga med underarbetet så slipper du bubbliga tapeter, tapeter som lossnar, ojämnheter och fula skarvar.
  • Var försiktig när du målar. Skydda områden du inte vill ha målade med maskeringstejp.
  • Skruva bort beslag och kontakter innan du målar eller tapetserar så att de inte blir nedfläckade. Glöm inte att stänga av strömmen innan kontakter skruvas bort.
  • Var noggrann och räkna med att det tar tid. Det är lätt att vara tidsoptimist!
Dela denna sida: Twitter Facebook E-post

Källtext