Sök

Inspiration och färgval

Möjligheterna med plusval är många. Inspireras av våra bilder och låt idéerna flöda! Vi tipsar även om hur du bör tänka när du väljer färger och material till ditt renoveringsprojekt.

Uppåt väggarna. Fräscha upp dina väggar med nya, snygga tapeter. 

bt%2Dborosan_40_R.jpg     bt%2Dborosan_47_R.jpg

Eco_Decorama_Mellan_rum_5_ec.jpg
Bilder: Boråstapeter/Eco

Njutning för både fot och öga. Ett nytt golv livar upp lägenheten. Välj till exempel ett stiligt parkettgolv i vardagsrum och sovrum. Eller varför inte en riktigt läcker plastmatta med mönster av klinker eller stenplattor i hall och kök? 

Salsa_Oak_Rustical_3%2Dstrip_7834001_7834002_7867001_7867002_7870006.jpg     IN_3532014_001_400_10000.jpg

Tarkett_Extra_Noord_Black04.gif
Bilder: Tarkett

Gammalt blir som nytt. Förvandla ditt kök med en helrenovering. Nya tapeter på väggarna, ny modern plastmatta, omlackerade köksluckor och tillhörande snickerier.

k%C3%B6k2.jpg

Electrolux_servetter_ec.jpg   Electrolux_spis.gif
Bild: Modexa

Stiligt runt diskbänken. Ett nytt kakel och bänkskiva gör skillnad i köket. Likaså nya fräscha vitvaror. Varmluftsugn, induktionshäll eller ismaskin i frysen? Möjligheterna är dina. Väljer du en energisnål variant märker du även skillnad i plånboken. 

Electrolux_Kastrull.gif
Bilder: Electrolux

Färgval

MP900411720.jpg

Det finns mycket att välja på och det är inte alltid helt lätt att bestämma sig för vad som känns snyggt och modernt idag och vad som håller i längden.

Tänk igenom färgvalet

När det gäller färgval är det bra att tänka på att alla lägenheter blir större och ljusare med enhetliga väggar och golv i ljusa kulörer. Lugna, ljusa färger tröttnar man inte heller på lika snabbt.

Vill du ha mycket färg hemma är det enklast och minst kostsamt att jobba med färggranna och mönstrade inredningsdetaljer som mattor, gardiner eller kuddar. Dem kan du enkelt byta ut allt efter årstid eller när du helt enkelt längtar efter en förändring hemma.

Att tänka på när du ska välja…

…nytt på väggarna

Med samma tapeter eller färg i en ljus kulör i alla rum så kommer din lägenhet att kännas större och öppnare. Vill du ha något färgglatt på väggarna kan en fondtapet räcka för att skapa djup och kontrast i rummet. Bestäm dig för tapeter ur KBAB:s sortiment eller hitta någon annan läcker tapet som du gärna vill ha (och betala mellanskillnaden kontant). Tänk på att alltid fråga din bovärd innan du sätter upp en tapet som inte tillhör standardsortimentet.

Inom plusval kan du välja att enbart tapetsera väggar och måla tak eller att dessutom måla om lister och andra snickerier. Färgen på lister och dörrkarmar gulnar med tiden. Så om du ska tapetsera och vill ha ett riktigt fräscht resultat, rekommenderar vi att du målar snickerierna också. Det är lite dyrare men garanterat värt det!

…nya golv

Vackra, nya golv är en riktig trivselhöjare som också förenklar städningen. Tänk på att enhetliga golv i hela lägenheten ger en känsla av harmoni och rymd. Varför inte ett snyggt parkettgolv i ek till exempel? Undantaget är hall och kök där en linoleummatta passar bäst, eftersom golvslitaget ofta blir tuffare där. Idag fi nns snygga vinylmattor som ser ut som sten- eller trägolv och som ger en helt ny karaktär åt rummet.

…nytt i köket

Välj en köksinredning som stämmer överens med din personliga stil och som harmonierar med övriga lägenheten. Tänk på att matcha luckor, kakel och bänkskiva så att det blir snyggt och enhetligt tillsammans. Undvik att blanda olika träslag och tänk på att man lätt tröttnar på starka färger. Även med små medel kan du göra stor skillnad i köket. Nya moderna handtag kan till exempel göra mycket för helhetsintrycket.

...nytt i badrummet

Drömmer du om ett nytt och fräscht badrum att få ta morgonduschen i? Möjligheten finns nu att byta ut ytskikten på golv och väggar och få ett badrum som känns både modernt och trivsamt att både starta och avsluta dagen i. Tänk på att med en neutral bas på golv och väggar blir det lättare att förnya sig efter en tid genom att ändra färg på handdukar, matta och duschdraperi. En praktisk uppdatering av badrummet är också en ny smidig blandare till dusch och handfat. Med ett enkelt enhandsgrepp slipper du krångel och hittar lättare rätt temperatur på vattnet.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post

Källtext