Sök

Uppsägning

Här hittar du information om vad som gäller när du vill säga upp din lägenhet hos KBAB.

Så här gör du en uppsägning 

Det allra enklaste och smidigaste sättet att göra en uppsägning på är att göra det med en e-signering/Bank-id via Mina sidor. För att göra en uppsägning på det sättet loggar du in på Mina sidor och scrollar ner till till avsnittet med rubriken "Mina avtal", där väljer du sedan att klicka på att säga upp avtalet. 

För att detta ska fungera behöver du först ha ändrat dina inställningar så att du kan använda e-signering. Det gör du på Mina sidor under avsnittet "Mina uppgifter", klicka på "Ändra" och bocka i ja-rutan för möjlighet att signera med e-legitimation. Klicka sedan på "Spara".  

Om du inte vill eller kan säga upp med e-signering/Bank-id kan du göra uppsägningen skriftligt genom att skriva ut blanketten som finns på denna sida, fylla i den och lämna in till Bobutiken. Du kan också scanna in blanketten och mejla den till KBAB.Bobutiken@karlstad.se

Uppsägningstid

Uppsägningstiden är i normalfallet tre månader, räknat från nästkommande månadsskifte.

Exempel: Du vill lämna din lägenhet den sista juni. Du måste då säga upp lägenheten senast den 31 mars för att få april, maj och juni som uppsägningsmånader. Om uppsägningen inte når oss förrän i början av april så blir dina uppsägningsmånader istället maj, juni och juli, vilket alltså innebär att du kan lämna din lägenhet först den 31 juli.

Kortare uppsägningstid

De fall där huvudprincipen om tre månaders uppsägning frångås är:

  • Vid dödsfall, då en månads uppsägningstid gäller. Vid dödsfall har sammanboende möjlighet att bo kvar. Läs mer om vad som gäller på denna sida.
  • Vid uppsägning för flytt till äldreboende, då en månad gäller.
  • Vid korttidskontrakt.

Visningsplikt

När du har sagt upp din lägenhet är du enligt lag skyldig att visa den för intresserade, nya sökande.

Om du reser bort eller av annan anledning inte kan närvara under uppsägningstiden måste någon annan visa lägenheten. Du kan ta hjälp av en nära anhörig eller en bekant som du har förtroende för. Du kan i vissa fall även få hjälp av din bovärd. I de flesta fall sker visningen inom två veckor efter uppsägningen.

KBAB har rätt att kräva skadestånd om möjligheten att visa lägenheten fördröjs och extra kostnader därigenom uppstår.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post

Källtext