Parkering

Parkeringsplatser och garage finns att hyra i anslutning till våra fastigheter. Även gästparkeringar finns i varierad omfattning i de flesta områden.

I första hand hyr vi ut våra bilplatser till de hyresgäster som inte redan har avtal på bilplats. I mån av tillgång hyr vi ut till externa kunder. 

Du kan endast söka en parkeringsplats på det område som du bor på och eftersom efterfrågan på bilplatser är stor går det endast att få ett avtal per hushåll (med undantag för området Frödingshöjd).

Ställ dig i kö

För att söka garage eller p-plats behöver du först aktivera dig i vår kö för fordonsplatser, det gör du genom att logga in på Mina sidor. Har du inte ett konto till Mina sidor behöver du registrera dig som ny kund för att aktivera dig.

Den som har högst poäng och uppfyller våra krav för uthyrning tilldelas platsen. Platsen är sedan sammankopplad med ditt hyreskontrakt för din lägenhet så om du ska flytta och säger upp din lägenhet, säger du även upp din fordonsplats. 

Så fort du tecknar ett avtal för en parkeringsplats förlorar du också din nuvarande plats i kön. Det kan därför vara bra att ställa sig i kön igen om du till exempel vill ha möjlighet att ansöka om att byta parkeringsplats i framtiden.

Skulle du som tackat ja ångra dig och du inte har undertecknat avtalet annulleras det, dina köpoäng nollställs och du har inte möjlighet att få tillbaka poängen. Har du skrivit på avtalet och ångrar dig gäller ordinarie uppsägningsregler.

Observera att om du vill hyra fordonsplats som inte ligger i anslutning till din bostad eller om du inte bor hos KBAB tillkommer moms om 25% i enlighet med Skatteverkets momsregler.

Allmänna regler

Byta parkering

Om du av någon anledning vill byta parkeringsplats gör du först en intresseanmälan på den nya platsen. Innan ett nytt avtal tecknas så sägs din nuvarande parkeringsplats upp. Du behöver alltså inte säga upp din nuvarande plats innan du ansöker om en ny.

Läs om vilka parkeringsplatser som finns

Lediga fordonsplatser visas under lediga objekt på vår hemsida. För att se alla platser som finns att söka behöver du vara inloggad på Mina sidor.

Klicka på länken för ditt bostadsområde för att se vilka parkeringsplatser som finns där.

Centrum

Bellevue

Frödingshöjd

Gruvlyckan

Hagaborg

Hemvägen/Plintgatan

Herrhagen

Kronoparken

Kvarnberget

Långtäppan

Norrstrand

Orrholmen

Rud

Sixbacken

Sundsta

Ventilgatan

Viken trygghetsboende

Viken väster

 

 

 

 

 

 

Handikapparkering för besökare

Har du ett handikapptillstånd och ska besöka våra områden? Då kan du parkera på valfri ruta på KBAB:s besöksparkeringar (även de som saknar handikappskyltning) och stå där utan kostnad i max tre timmar.

Mopedparkering

Se vår sida om parkering för mopeder.

Undvik att få böter under flytten

Inne i de flesta av KBAB:s områden är det bilfritt. Men självklart ska du kunna köra fram för att lasta i eller ur dina saker. Se bara till att ta det lugnt när du kör i området.

Så länge det är aktivitet vid bilen var tionde minut får du inte parkeringsböter. Kör bort bilen så fort du har burit klart.

Om du vet att du kommer att behöva mer tid än tio minuter för att bära in vissa saker kan du kontakta Europark. Ring dem på 054-21 27 80 och berätta att du ska flytta, när, vilken adress du flyttar till och registreringsnumret på bilen.

Dela denna sida: Twitter Facebook E-post