Innan hantverkaren kommer

Innan hantverkarna kommer hem till dig för att fräscha upp ditt hem är det några saker du ska tänka på för att underlätta arbetet:

Målning och tapetsering

Möbler, mattor, gardiner, tavlor, tak- och vägglampor, blommor och andra lösa föremål måste vara undanflyttade minst 1,5 meter från väggarna innan målaren kommer. Kablar fastspikade på golvlister måste lossas.
Tänk även på att täcka de möbler du flyttat undan för att undvika damm och färgstänk.

Kyl och frys

Skåpen, inklusive eventuella överskåp, ska vara tömda.

Blandarbyte

Plocka bort alla lösa föremål under diskbänken så att rörmokaren kommer åt ordentligt.

Golv

Alla möbler måste vara undanflyttade innan golvläggaren kommer. Om du har kablar fastspikade på golvlister måste dessa lossas.
Om det gäller kök och du har diskmaskin monterad är det du som hyresgäst som ansvarar för att den kopplas bort och flyttas. Även överskåp till kyl och frys måste plockas ur.

Köks-/garderobsluckor och bänkskivor

Se till att tömma alla skåp och lådor för att underlätta för hantverkaren. Plocka även bort alla saker från diskbänken och bänkskivorna.

Kakel ovanför diskbänk

Plocka bort alla saker från diskbänken och bänkskivorna.

Extra arbete debiteras

Om du missar att ställa i ordning utrymmet enligt ovanstående anvisningar blir du debiterad för det extra arbete det innebär för hantverkarna att göra det själva. Detsamma gäller om du inte är hemma på avtalad tid.

Städning

I samband med arbetet ingår grovstädning som utförs av hantverkaren. Eventuell städning utöver det står du som hyresgäst för själv.

Inte nöjd?

När du beställer plusval genom oss kan du vara säker på att material och arbetsmetoder följer KBAB:s krav när det gäller miljö och kvalitet. Skulle du ändå inte bli nöjd uppskattar vi om du tar direktkontakt med din bovärd.