Flytta ut

Dags att flytta? Då hoppas vi att du har trivts bra i din lägenhet hos KBAB och att du också kommer att trivas i ditt nya hem.

Att tänka på:

För att underlätta flytten för både dig och oss så har vi sammanställt information och några goda råd som vi vill att du läser igenom.

Flyttstädning

Den som tar över din lägenhet har rätt att begära att lägenheten är väl städad vid inflyttning. Har du slarvat eller lämnat lägenheten ostädad måste du betala för städkostnaden. 

Nycklar

Alla nycklar ska lämnas till KBAB – för lägenheten, tvättstugan och eventuella extrautrymmen som garage och förråd. Du måste även lämna in kopior som du har beställt av KBAB eller gjort själv. 

Tid för avflyttning

Om inget annat har avtalats gäller följande: När hyrestiden har löpt ut ska du lämna lägenheten senast klockan 11.30 nästa dag så att den är tillgänglig för den som ska flytta in. Om den dagen infaller på en helg eller helgdag är det nästa vardag som gäller. Är lägenheten större än ett rum och kök gäller också att halva lägenheten ska hållas tillgänglig för den nya hyresgästen från klockan 08.00. 

Har du kommit överens med den nya hyresgästen om att hen ska få tillträda lägenheten tidigare än kontraktsstart? Då behöver du skriva under en fullmakt för att den nya hyresgästen ska få hämta ut nycklarna tidigare. Tänk i så fall på att du ändå ansvarar för lägenheten och dess skick kontraktstiden ut, alltså även efter att du lämnat ifrån dig nycklarna. 

Undvik parkeringsböter

De flesta av KBAB:s områden är bilfria, men självklart får du köra fram för att lasta dina saker. Så länge det är aktivitet vid bilen var tionde minut får du inte parkeringsböter. Kör bort bilen så fort du är klar.

Om du vet att du behöver mer tid för att bära vissa saker kan du ringa EuroPark på 054-21 27 80. Berätta att du ska flytta, när, vilken adress du flyttar från och registreringsnumret på bilen.

Verkar det besvärligt?

Om du är osäker på något kan du alltid kontakta din bovärd. Hen svarar gärna på dina frågor.