Corona/covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens allmänna rekommendationer om coronaviruset. Tänk på att alltid hålla avstånd och inte gå hemifrån om du känner dig krasslig.

Här hittar du information om vad vi behöver tänka på för att undvika smitta:

  • När KBAB utför en planerad åtgärd (felanmälan) hos dig som hyresgäst, ska du inte vara hemma under besöket. Vi hör av oss till dig inför besöket och säkerställer att du kan lämna bostaden medan vi utför jobbet.

  • Vid akuta åtgärder, vill vi helst att du lämnar lägenheten. Är det inte möjligt ska du vara i ett annat rum än det rum där arbetet pågår. Finns inget annat rum att tillgå ska avstånd om minst två meter hållas. Med akuta åtgärder menas sådant som vi anser vara fara för fastigheten, om det är strömlöst, trasig kyl eller frys eller liknande. Det är alltid bovärden som avgör vad som är ett akut ärende.

  • Om du är sjuk, avboka besök av KBAB/entreprenör. Vi kommer naturligtvis vid akuta ärenden även om du är sjuk. Men tänk på att meddela oss så att vi kan förbereda oss på bästa sätt för att inte smittas och sprida smitta vidare.

  • Gör dina ärenden till KBAB digitalt om det är möjligt. På Mina sidor kan du till exempel göra din felanmälan.

  • Våra bovärdskontor och Bobutik håller stängt för fysiska besök. Vi tar alltså endast emot bokade besök. Du når din bovärd och vår Bobutik på telefon och mail.

  • Vi pausar alla fysiska visningar av lediga lägenheter och jobbar istället med planritningar och bilder för att visa hur lägenheterna ser ut.

  • Vi genomför hyresgästaktiviteter om vi kan genomföra dem på ett tryggt och säkert sätt. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer vilket bland annat innebär maxantal på deltagare samt att avstånd ska hållas.

  • Om Coronaviruset får stor spridning kan det bli tillfällig personalbrist på grund av sjukdom. Vi ber dig då ha överseende med att vi måste prioritera och att det kan dröja längre än normalt innan du får hjälp med en åtgärd eller i din kontakt med oss.

Följ löpande information på Karlstads kommuns hemsida

Vi på KBAB följer utvecklingen noga för att hålla oss uppdaterade när det gäller Corona-viruset. På kommunens hemsida finns mer utförlig information om hur man kan agera om man känner oro kring utvecklingen eller bara vill få mer information.

Källtext