Killar på en parkbänk pratar

Flytta ut

När du säger upp ditt boende har du i normalfallet tre månaders uppsägningstid. Ditt kontrakt kan inte tas över av någon annan.

Säg upp ditt boende

Det allra enklaste sättet att göra en uppsägning är att göra det via e-signering med ditt BankID. Du loggar in på Mina sidor  Länk till annan webbplats.och under "Mina avtal" väljer du det avtal du vill säga upp och klickar sedan på knappen "säg upp avtal".

Bocka i ja-rutan under "Mina uppgifter"

För att detta ska fungera behöver du först ha ändrat dina inställningar så att du kan använda e-signering. Det gör du under Mina sidor Länk till annan webbplats. och avsnittet "Mina uppgifter", klicka på "Ändra" och bocka i ja-rutan för möjlighet att signera med E-legitimation. Klicka sedan på "Spara".

Om du inte vill eller kan använda BankID

Om du inte vill eller kan säga upp ditt avtal med BankID kan du göra uppsägningen skriftligt genom att skriva ut en uppsägningsblankett. Du kan också scanna in blanketten och mejla den till KBAB.uthyrning@karlstad.se.

Uppsägningstid

Uppsägningstiden är i normalfallet tre månader, räknat från nästkommande månadsskifte.

Exempel: Du vill lämna din lägenhet den sista juni. Du måste då säga upp lägenheten senast den 31 mars för att få april, maj och juni som uppsägningsmånader. Om uppsägningen inte når oss förrän i början av april så blir dina uppsägningsmånader istället maj, juni och juli, vilket alltså innebär att du kan lämna din lägenhet först den 31 juli.

Övertagande av kontrakt

Kontrakt kan inte övertas av andra. All uthyrning sker genom KBAB.